Oxy Fuel Veel gestelde vragen

De duur en frequentie van uw sessies hangt af van de (medische) reden waarvoor u wordt behandeld. Meestal worden er tussen de 15 en 40 behandelsessies uitgevoerd, afhankelijk van de aandoening. Een sessie duurt ongeveer 1 uur en 15 minuten.  

Het is raadzaam om elke behandelsessie bij te wonen en geen sessies over te slaan. Het consistent volgen van de behandelingen is belangrijk voor optimale resultaten. Het kan de effectiviteit van de behandeling verminderen als u minder vaak komt of voor langere tijd afwezig bent.

Wij voeren behandelingen uit met maximaal 1.5 bar

Hyperbare zuurstoftherapie is een medische behandeling waarbij patiënten 100% zuivere zuurstof inademen in een omgeving met verhoogde druk. De verhoogde druk zorgt ervoor dat er meer zuurstof oplost in het bloed en lichaamsweefsels, waardoor het zuurstofgehalte in het lichaam wordt verhoogd. Dit kan gunstig zijn bij de behandeling van verschillende aandoeningen, zoals slecht genezende wonden, infecties, bestralingsschade, gasembolieën en decompressieziekte. Het doel van hyperbare zuurstoftherapie is om het genezingsproces te bevorderen, ontstekingen te verminderen en weefsels van voldoende zuurstof te voorzien om te herstellen.

Long-covid
HBOT kan de vorming van nieuwe bloedvaten bevorderen, wat angiogenese wordt genoemd. Dit kan helpen bij het herstel van beschadigd longweefsel en mogelijk bijdragen aan het herstel van longschade die is veroorzaakt door COVID-19.

Diabetische wonden
HBOT zorgt ervoor dat patiënten 100% zuurstof inademen onder verhoogde druk. Dit verhoogt de hoeveelheid opgeloste zuurstof in het bloed en stimuleert de zuurstoftoevoer naar het beschadigde weefsel. Bij diabetespatiënten kan de bloedtoevoer naar wonden verminderd zijn door beschadigde bloedvaten, en HBOT kan dit compenseren door extra zuurstof naar het weefsel te brengen. Zuurstof is essentieel voor het genezingsproces van wonden.

Bestralingspijn en/of klachten
HBOT kan helpen bij het herstel na chemotherapie door het verbeteren van de bloedtoevoer en het zuurstofniveau in de weefsels. 

Infecties
HBOT kan helpen bij de behandeling van infecties die moeilijk te behandelen zijn met antibiotica, zoals osteomyelitis en necrotiserende fasciitis.

Brandwonden 
HBOT kan helpen bij het genezingsproces van brandwonden door de zuurstofvoorziening naar het beschadigde weefsel te verbeteren en ontstekingen te verminderen.

Oedeem
HBOT kan de zwelling verminderen die optreedt bij aandoeningen zoals lymfoedeem en veneuze insufficiëntie.

HBOT wordt al vele jaren veilig gebruikt. Mogelijke bijwerkingen zijn een laag risico en relatief zeldzaam vanwege ons geavanceerde veiligheidsprotocol.
Mogelijke bijwerkingen kunnen zijn:

  1. Tijdelijke verandering in het zicht of de gezichtsscherpte: HBOT-behandelingen kunnen tijdelijk de vorm van de ooglens veranderen, omdat een hogere zuurstofverzadiging alle organen en weefsels in het lichaam beïnvloedt.
  2. Ongemak aan de oren tijdens het hyperbare proces. Omdat de hyperbare kamer onder druk staat, kunnen cliënten - met name degenen die moeite hebben met het gelijkmaken van de druk in hun oren - lichte oorpijn ervaren (vergelijkbaar met wanneer een vliegtuig opstijgt of landt).
  3. In zeer zeldzame gevallen hebben standaard HBOT-patiënten toxiciteit van zuurstof ervaren in de longen of het centrale zenuwstelsel. 

 

Oxyfuel is gericht op het verbeteren van fysiologische domeinen zoals aerobe prestaties en capaciteit, algehele fitheid, lichaamssamenstelling, spiermassa, energieniveaus, slaapkwaliteit, evenals looppatroon en algeheel evenwicht.

Ja, HBOT wordt al vele jaren veilig gebruikt voor medische doeleinden met een laag risico op bijwerkingen. De meest voorkomende bijwerkingen zijn lichte tot matige oorpijn. Sommige mensen hebben moeite met de druk in hun oren. Dit komt doordat de druk in de hyperbare kamer wordt verhoogd, wat een effect heeft op de druk in de oren. Net zoals u tijdens het vliegen uw oren moet klaren om de druk gelijk te maken, kan het nodig zijn om tijdens de therapie uw oren te "klaren" om comfortabel te blijven. Ons team van professionals is getraind om u te begeleiden bij het gelijk maken van de druk in uw oren en om eventuele ongemakken te verlichten. U kunt erop vertrouwen dat we er alles aan doen om uw comfort en veiligheid tijdens de behandeling te waarborgen.

Nee, hyperbare zuurstoftherapie zal u niet ziek maken of uw gezondheid verslechteren. 

De duur van de behandeling varieert, afhankelijk van de indicatie waarvoor u wordt behandeld. Over het algemeen bestaat een behandelplan uit 15 tot 40 sessies. Elke behandelsessie duurt 1 uur en 15 minuten. Tijdens het intakegesprek bespreken we met u welke tijdstippen het meest geschikt zijn voor uw behandeling.

Ja, als u de therapie de grootste kans van slagen wilt geven, raden we u aan te stoppen met roken. Wellicht heeft u er al eens over nagedacht om te stoppen. Dit is een uitgelezen kans voor u. Uw huisarts kan u ondersteunen met tips, adviezen, medicatie en een stoppen-met-roken programma. Vaak wordt dit ook vergoed door uw zorgverzekering. Mocht het u niet lukken om volledig te stoppen met roken, dan is het in ieder geval belangrijk om twee uur voor en twee uur na de behandelsessie niet te roken, anders heeft de behandeling die dag geen effect.

Hyperbare Zuurstoftherapie bestaat al meer dan 60 jaar. Het wordt regelmatig toegepast in ziekenhuizen en klinieken om te helpen bij de behandeling van slecht genezende wonden (zoals diabetische wonden), koolmonoxidevergiftiging, decompressieziekte, ernstige bloedarmoede en ernstige brandwonden.

Als je deze vraag stelt, ben je waarschijnlijk bekend met mono-place of enkele HBOT-kamers, die meestal een buis zijn ter lengte van het lichaam en slechts plaats bieden aan één persoon. Bij Oxyfuel maken we gebruik van grote, state-of-the-art meerpersoonskamers waar tot 5 cliënten comfortabel kunnen plaatsnemen. De sfeer in onze cabines wordt vergeleken met die van een ruime eersteklas vliegtuigcabine.

Elke cliënt zit op een eigen plek en kan lezen, naar muziek luisteren of werken op een tablet/laptop. Onze technologie en innovaties zorgen voor een veel betere ervaring voor de cliënt.

Oxyfuel richt zich op de belangrijkste cognitieve domeinen die bekend staan om hun afname bij het ouder worden, waaronder geheugen, aandacht, snelheid van informatieverwerking, multitasking en uitvoerende vaardigheden.